De Morvan ligt in Bourgondië, centraal in het midden van Frankrijk. Het aansprekende cultureel erfgoed bestaat onder meer uit Bribracte, de hoofdstad van het Gallische volk der Eduens. Chateau Chinon, hoofdstad van de Morvan, met haar musea en de buitenissige fontein met beelden van Jean Tinguely en Niki de St-Phalle.

Ook de Gallo-Romeinse stad Autun is een bezoek meer dan waard. Evenals Vezeley, een belangrijk centrum van Romaanse kunst en tevens bedevaartsplaats op de route naar Santiago de Compostella in Spanje.
Tal van activiteiten zijn er te beleven in de Morvan, in Bourgondië. Zo kunt u in de natuur geweldige wandelingen maken op gemarkeerde en niet-gemarkeerde paden. De gemarkeerde paden beslaan bij elkaar zo’n 3400 km. Ze zijn zeer geschikt voor tochten te voet, te paard, per fiets en mountainbike.

Lac de Pannecière
Het stuwmeer dat vanuit onze fermette is te bereiken, stond droog in 2012. De stuwdam werd namelijk voor groot onderhoud aangepakt. Het unieke landschap dat toen is ontstaan met een eigen flora en fauna is in 2014 weer onder water gezet. Dat betekent dat er weer volop gezwommen en gerecreëerd kan worden in en bij het meer.

Er zijn in de directe omgeving tal van riviertjes waar u kunt kajakken en raften. Bourgondië, waarvan de Morvan onderdeel uitmaakt, beschikt over tal van mooie en imposante kastelen. Zoals het kasteel van Bazouches van de militaire bouwmeester Vauban.Mogelijke activiteiten in de omgeving
- Le Mont Beuvray en het museum
- Canal du Nivernais
- Een bezoek aan een van de talrijke brocantes
- In Beaune is een armenziekenhuis met gouden daken, het Hôtel Dieu
- Een tour door de wijnstreek en het bezoeken van caves
- Vezelay
- Charbonnat met de grootste Boeddhistische tempel in Europa
- La Machine, het mijnmuseum
- Chateau la Rochepot, prachtig 12e eeuws kasteel
- Ontdek en bezoek typische Franse plaatsen zoals: Corbigny, Moulins-Englibert, Chatillon-en-Bazois, Decize, Nolay, Pommard, Meursault en Ouroux-en-Morvan

In de woningen is een map aanwezig met informatie over diverse activiteiten, dagtrips en de streek. U kunt bij ons ook fietsen huren om de streek te verkennen.